Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης, καθώς δεν μπορεί να καλύψει μόνη της το χρηματοδοτικό της κενό, εξέφρασε ο Θάνος Κατσάμπας, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία μπορεί να καλυφθεί είτε από τον επίσημο τομέα (ΟSI), είτε από νέα δάνεια, που θα συνοδεύονται πιθανότατα από χαλαρότερους όρους», δήλωσε ο κ. Κατσαμπάς στο Dow Jones Newswires.

Την στιγμή που το πακέτο των νέων μέτρων για τη διετία 2013-2014, αλλά και η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, βρίσκονται ακόμη στον αέρα, το Ταμείο προειδοποιεί πως εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ θα γυρίσει πίσω πολλές δεκαετίες.

Επιπλέον, υπογραμμίζει την ανάγκη η ευρωζώνη και η ΕΚΤ να βρουν χρήματα για την Ελλάδα, σημειώνοντας, πως η Αθήνα πέτυχε μόνον το 22% των στόχων για το 2011.

Ο κ. Κατσαμπάς επισημαίνει επί της ουσίας πως το Ταμείο δεν είναι διατεθειμένο να συνεισφέρει περισσότερα κεφάλαια για τη στήριξη της χώρας μας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ.