«Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ», και παρόλο την δύσκολη περίοδο την οποία διανύει η Ευρωζώνη, στο μέλλον οι θεσμοί θα ενισχυθούν και επιπλέον χώρες θα θέλουν να υιοθετήσουν το ευρώ στο μέλλον.

Αυτό υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, μιλώντας στο CNN.

Το πρόβλημα είναι ότι έχεις αυτές τις χώρες που κάνουν αυτό που πρέπει, κάνουν «τα μαθήματά τους», εφαρμόζουν τις πολιτικές που πρέπει και λένε στους λαούς τους ότι αυτό είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε την κρίση, και μετά οι αγορές τους τιμωρούν και οι εταίροι τους δεν τους βοηθούν ή δεν τους προστατεύουν, ανέφερε με νόημα ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το τί θα γίνει αν δεν συμφωνηθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης από την ΕΚΤ.

«Το θέμα είναι πως θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε με τον λιγότερο δυνατό πόνο και το λιγότερο δυνατό κόστος. Αυτό είναι και το θέμα που συζητάμε. Γνωρίζουμε που θέλουμε να πάμε και έχουμε τους θεσμούς για να το καταφέρουμε», επισημαίνει ο επικεφαλής του OECD.

Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός άλλου. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να δίνει χρήματα για τους Ευρωπαίους. Η Ευρώπη έχει τις δυνάμεις τις. Το θέμα είναι να χρησιμοποιηθούν στο έπακρο» είπε ο κ. Gurria με νόημα.