«Οι περικοπές που περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αφορούν, κατά κύριο λόγο, και πάλι το ίδιο τμήμα της κοινωνίας, όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις, ενώ για πολλοστή φορά δεν προβλέπεται ουσιαστική εξοικονόμηση πόρων από την πάταξη της φοροδιαφυγής και την περιστολή της ανεξέλεγκτης σπατάλης στον κεντρικό πυρήνα του δημοσίου αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ).

«Τα παραπάνω, ακόμα και αν εφαρμοστούν πλήρως -προοπτική που αμφισβητείται σοβαρά- θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το εντεινόμενο συνεχώς φαινόμενο της διάλυσης της παραγωγικής και επιχειρηματικής βάσης της χώρας, με τραγικές συνέπειες στην ανεργία αλλά και τα έσοδα του κράτους, με αποτέλεσμα την αποτυχία του σχεδίου και την ανάγκη ύπαρξης νέου» σημειώνει το Επιμελητήριο.

Το ΒΕΑ υπογραμμίζει ότι το «γνωστό ανακυκλούμενο αποτυχημένο σενάριο σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία αναπτυξιακής προοπτικής, με μοναδικό σκοπό την νέα δόση των 31,5 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο, που θα περιλαμβάνει ουσιαστικές και εκσυγχρονιστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις και σοβαρές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, σχέδιο όμως που θα πρέπει να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, απαλλαγμένες από τα γνωστά λαϊκιστικά σύνδρομα και τον φόβο του πολιτικού κόστους».