Οι όροι ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και η πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το μέλλον της χώρας στο ευρώ παίζουν καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση της Credit Agricole σχετικά με την πώληση της Εμπορικής.

Σήμερα ο γαλλικός όμιλος στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου ανακοίνωσε πως συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την Τράπεζα της Ελλάδα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να προχωρήσει η πώληση της Εμπορικής.

Συγκεκριμένα, η Credit Agricole ανέφερε τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Credit Agricole SA έχει αναγνωρίσει δεόντως τις δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν στις 8 Αυγούστου για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, της ελληνικής θυγατρικής. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετικά με την εισαγωγή σε πιο προχωρημένο στάδιο συνομιλιών για κάθε μία από τις προτάσεις αυτές, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Τράπεζα της Ελλάδας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες δύνανται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή».