Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε -και με τρεις μέρες καθυστέρηση- από το γεγονός ότι ο Γ. Σπανουδάκης αρνούνταν να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΠΑΠ, παρά το γεγονός ότι του είχε ζητηθεί από τον εκπρόσωπο του βασικού μετόχου του Οργανισμού – δηλαδή του ελληνικού δημοσίου -, υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαιώνει την αποπομπή του κ. Σπανουδάκη από τη συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με το Ν. 3340/2005 και τη με αριθμό 3/ 347/12.7.2005 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Σπανουδάκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας».

Βάσει όσων έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, τη θέση του κ. Σπανουδάκης παίρνει ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί η εμμονή του κ. Σπανουδάκη να παραμείνει στη θέση του, παρά το σχετικό αίτημα του κ. Στουρνάρα και παρά τις ηχηρές αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι αποφάσεις του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΠΑΠ την προηγούμενη εβδομάδα.