Για «σημαδεμένα χαρτιά» στη μετάβαση του ΟΠΑΠ στη νέα εποχή έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την εφαρμογή των πρωτοφανών αποφάσεων που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού την περασμένη εβδομάδα.

«Η διοίκηση Σπανουδάκη στο παρά ένα της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ φέρνει αποφάσεις που τις “κλώσαγε” για χρόνια, μοιράζει τα φιλέτα επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα ανάμεσα στην Intralot του κυρίου Κόκκαλη και την ανταγωνίστριά της εταιρεία Lottomatica και δένει χειροπόδαρα τον ΟΠΑΠ, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Όπως σημείωσε, «ο κ. Σπανουδάκης αρνείται να παραιτηθεί για να υπογράψει τις συμβάσεις προκειμένου να υλοποιηθούν τα τελεσμένα και οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα κιόλας, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων υπουργών θα ελέγξει την ακρίβεια αυτών που σας λέω και θα κάνει όλες τις απαραίτητες, διοικητικές, πολιτικές και νομικές ενέργειες έτσι ώστε να μη γίνουν τετελεσμένα, με υπογραφή Σπανουδάκη, ενός ανθρώπου που έχει αντικατασταθεί στον ΟΠΑΠ, αυτά που μεθοδεύτηκαν στο παρά πέντε».

Επιπλέον ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Οικονομικών που έχει την εποπτεία και από τον κύριο Αρβανιτόπουλου, τον κύριο Ιωαννίδη, να φροντίσουν έτσι ώστε να μην αρνείται ο κ. Σπανουδάκης να παραιτηθεί, και να παραδώσει στον επόμενο, προκειμένου να προλάβει να βάλει τις τζίφρες και κλειδώσει τα deals.

«Εμείς βέβαια είμαστε αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, αλλά από τη στιγμή που το κράτος το αποφάσισε να κάνει αυτή την πολιτική πρέπει να υπάρχει διαφάνεια διαγωνιστικών διαδικασιών, να μην υπάρχουν τετελεσμένα, ώστε να έχει το κράτος δεμένα τα χέρια του και να μπορεί να πάρει περισσότερα χρήματα», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του Alpha.