Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να διατηρήσουν την ηρεμία τους για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη, μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν συμφέρει κανέναν να σκληρύνουν τα μέτωπα. Η σταθεροποίηση του νομίσματός μας και η επίλυση της κρίσης χρέους είναι το κοινό μας καθήκον στο οποίο πρέπει να δεσμευτούμε όλοι μαζί» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γερμανός υπουργός.

Πολλοί Γερμανοί πολιτικοί αντέδρασαν έντονα στην κριτική που άσκησε πρόσφατα ο Γιούνκερ στο Βερολίνο το οποίο κατηγόρησε ότι δεν κάνει όσα θα έπρεπε για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους σε μια περίοδο που η Ελλάδα και η Ισπανία βυθίζονται στον οικονομικό μαρασμό. «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταστρέψουμε με πικρά λόγια όσα χρειάστηκαν δεκαετίες για να οικοδομήσουμε στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο Βεστερβέλε.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Λε Φιγκαρό ο Γιούνκερ κατηγόρησε την Γερμανία ότι κάνει «εσωτερική πολιτική στην πλάτη του ευρώ».