Το ενδιαφέρον Αυστραλών επιχειρηματιών για την υλοποίηση της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, με την προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών από τα συναρμόδια υπουργεία, υπογράμμισε η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Τζένη Μπλούμφιλντ στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη. Ακόμη ζήτησε την ενεργοποίηση του Ελληνο – Αυστραλιανού επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο ιδρύθηκε πρόσφατα, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών, την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την υποστήριξη της προσπάθειας της Ελλάδας για αντιμετώπιση της κρίσης. Θα έχει έδρα στην Αθήνα και παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε, στη συνέχεια, με τον πρέσβη της Τουρκίας Κερίμ Ουράς και από τις δύο πλευρές εκφράσθηκε το ενδιαφέρον για αύξηση του όγκου των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας και τόνωση των εκατέρωθεν επενδύσεων, ενώ συζητήθηκαν όλα τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου που εντάσσονται στις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία.