Έκτακτη γενική συνέλευση στις 3 Αυγούστου συγκαλεί, το διοικητικό συμβούλιο της Forthnet, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Πηγές της εταιρείας τονίζουν, πάντως, ότι η εν λόγω κίνηση δεν έχει να κάνει με ανάγκες βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης του ομίλου.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν με στόχο το συμφέρον των μετόχων, τονίζουν πηγές της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί στην ουσία ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα, στην εταιρία και στον κλάδο, σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Με αυτό τον τρόπο, εκτιμάται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενισχύει τη θέση της Forthnet σε όποια συζήτηση γίνει, αφού – ως γνωστό – βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, συζητώντας τόσο με τη Wind, όσο και με τη Vodafone – Hol.

Άλλωστε, τα 750.000 μεμονωμένα νοικοκυριά αποτελούν ισχυρό όπλο της εταιρείας στην όποια διαπραγμάτευση και αν καταλήξει επιτυχώς.