Ήπια διόρθωση στην τιμή του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη

Προβλέψεις για κάθοδο στα 74-78 δολάρια το βαρέλι


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23:31
22/06/2012
Ήπια διόρθωση στην τιμή του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη
1
loading

'Ηπια ανοδική τάση κατέγραψαν οι σημερινές συναλλαγές στην πετρελαϊκή αγορά Νέας Υόρκης, όπου το βαρέλι του βρετανικού πετρέλαιου Βόρειας Θάλασσας, του Brent, χθες Πέμπτη αποτιμήθηκε για την άμεση παράδοσή του σαφώς κάτω των 80 δολαρίων -εν μέσω υπερπροσφοράς.

'Ομως, σήμερα, η αντίστοιχη τελική τιμή ήταν τα 79,76 δολάρια (ημερήσιο κέρδος 1,55 δολαρίου, ύστερα απ την απώλεια χθες των 3 δολαρίων ανά βαρέλι άμεσης παράδοσης) --καταγράφεται δηλαδή μια παλινδρόμηση στο επίπεδο τιμής, που είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο 2011.

Απότομη ανοδική τάση τιμής «είναι απίθανη προς το παρόν, ή στο άμεσο μέλλον», προβλέπεται πλέον με εγκυρότητα. Μάλιστα, ο αναλυτής Ριχ Ιλτστζίζιν, του οίκου iiTrader, προέβλεψε, σήμερα, «τεχνικό όριο αντίστασης της τιμής» του βαρελιού Brent στη ζώνη των 74-76 δολαρίων, "εν μέσω υποτονικής ζήτησης διεθνώς συνδυαζόμενης με πάρα πολύ μεγάλη προσφορά".

«Η υποτονική ζήτηση, που έγινε νόμος της αγοράς» εξηγείται, εν πολλοίς, από την τωρινή πορεία πολλών σημαντικών οικονομιών στον πλανήτη, όπως παραδείγματος χάρη η κινεζική, αλλά και από την υποτονική ανάπτυξη στη 17μελή ευρωζώνη, συνομολογείται από πλειάδα αμερικανών αναλυτών της αγοράς, που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο στην ανταπόκρισή του απ τη Νέα Υόρκη. «Τη μεγάλη νευρικότητα της αγοράς συντηρεί, με τη σειρά της, η υποβάθιση από τον Moody's 15 δυτικών τραπεζών διεθνούς εμβέλειας, δικτύωσης (ανάμεσά τους οι Citigroup, Bank of America)», συμφωνούν οι ίδιοι αναλυτές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar vasilis

    παντου πεφτει το πετρελαιο ΕΚΤΟΣ απο εδω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει