Στα 95 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη του ομίλου της Eurobank κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 καταγράφοντας πτώση 44%.

Ιδιαίτερα θετικές ήταν οι επιδόσεις στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου ο όμιλος κατέγραψε κέρδη 12 εκατ. ευρώ στο εξεταζόμενο διάστημα, έναντι ζημιών 26 εκατ. ευρώ πέρυσι, ως αποτέλεσμα αφενός μεν της βελτίωσης των μακροοικονομικών συνθηκών και αφετέρου της ισχυρής παρουσίας του ομίλου στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν κέρδη 50,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, Ν. Νανόπουλο, «σαν αποτέλεσμα της πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, το δεύτερο τρίμηνο του 2010 δρομολογήθηκε μία χωρίς προηγούμενο προσπάθεια ανάταξης και αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, με ευρύτατες επιπτώσεις στο οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον της χώρας.

Η συνεπής εφαρμογή των αυστηρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει αναγκαία προϋπόθεση, όχι μόνον για τη διατηρησιμότητα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, αλλά και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση της απασχόλησης, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και την έξοδο της χώρας από την ύφεση και την κρίση».

Πάντως, παρά την ύφεση, τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 1,5 δισ. ευρώ τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης των οργανικών και λοιπών εσόδων του Ομίλου. Επισημαίνεται ότι η σύνθεση των εσόδων παραμένει ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας, καθώς πάνω από 90% εξ αυτών προέρχεται από τόκους και προμήθειες.