Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος, μέσω δελτίου τύπου που δημοσιεύθηκε στις 12 Μαΐου 2010, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του για έξοδο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) και για τερματισμό των υποχρεώσεων του αναφοράς στο πλαίσιο της σχετικής Αμερικανικής Νομοθεσίας.

Σήμερα με νέα ανακοίνωση, ο ΟΤΕ γνωστοποίησε εγγράφως στη εταιρεία που διαχειρίζεται το αμερικανικό Χρηματιστήριο την πρόθεσή του να υποβάλει αίτηση για αποχώρηση από την αγορά.
Ο OTE σκοπεύει να υποβάλει τη Φόρμα 25 στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γνωστή και ως SEC, κατά τις 9 Σεπτεμβρίου και αναμένει η αποχώρηση από το NYSE να αρχίσει να ισχύει κατά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέχεια της αποχώρησης από το NYSE και έχοντας καλύψει τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό των υποχρεώσεων αναφοράς στο πλαίσιο της ισχύουσας Αμερικάνικης Νομοθεσίας, ο ΟΤΕ σκοπεύει να υποβάλει μία πιστοποίηση Φόρμας 15F στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τερματίζοντας με αυτό το τρόπο την εγγραφή των μετοχών του.

Ο ΟΤΕ σκοπεύει να διατηρήσει πρόγραμμα Level I ADSs το οποίο θα επιτρέπει στους επενδυτές να κάνουν πράξεις με τα ADSs του ΟΤΕ στην αγορά OTC (Over the counter). Ένα ADS αναλογεί σε 0,5 μετοχές ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ θα ενημερώνει τους επενδυτές σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στη διαδικασία αποχώρησης από το NYSE αλλά και στον τερματισμό των υποχρεώσεων του αναφοράς στο πλαίσιο της σχετικής Αμερικανικής Νομοθεσίας.