Στο ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό, αφορά την Ευρώπη και τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και ιδιαίτερα της ευρωζώνης, συμφώνησαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο, στο περιθώριο των εργασιών του ετήσιου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Google, τις εργασίες του οποίου έκλεισε ο κ. Κλίντον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις διεθνώς, στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε και ο κ. Κλίντον, η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει το ταχύτερο δυνατόν τις αναγκαίες αλλαγές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η κρίση αλλά και να διαμορφωθούν οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Ευρώπη, συμφώνησαν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο με τεχνογνωσία, αλλά δίνοντας και τη δυνατότητα μεγαλύτερου χρόνου προσαρμογής στις απαιτήσεις του προγράμματος μετάβασης, όπως επισήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συμφώνησαν επίσης, ότι η Ευρώπη οφείλει να προωθήσει άμεσα πολιτικές για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την κοινωνική πολιτική, με έμφαση την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Κλίντον, στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, εκτιμώντας ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στις επενδύσεις για υποδομές, κυρίως στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης και της πληροφορικής, στους οποίους ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση.