Οριακά κάτω από το 4% υποχωρεί αυτή την ώρα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Συγκεκριμένα στη δευτερογενή αγορά η απόδοσή του κυμαίνονταν στο 3,98%. Πτωτικά κινείται και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνονταν στο 2,99%.

Ωστόσο στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ, το οποίο έκλεισε σήμερα τρεις ώρες νωρίτερα, ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 10 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου λήξεως 30-01-2028, διαμορφώθηκε στο 4% από 4,29% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,51% να διαμορφωθεί στο 3,49% από 3,80% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί και σήμερα ελαφρώς έναντι του δολαρίου και διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2265 δολ. από το επίπεδο των 1,2278 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.