O πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Αζέσκι, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνο Μίχαλο, με την οποία προτείνει να εντατικοποιηθούν εκ νέου οι ενέργειες για τη σύναψη Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Αζέσκι, στην επιστολή σημειώνει ότι η οικονομία είναι αυτή που πρώτη οικοδομεί γέφυρες συνεργασίας και το παράδειγμα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών είναι το πλέον ενδεικτικό, καθώς όπως αναφέρει οι επιχειρήσεις ήταν αυτές που κατά τα προηγούμενα χρόνια διατηρούσαν απρόσκοπτη τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ακόμη και όταν οι πολιτικές διαδικασίες υποχωρούσαν.

«Οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών δεν έχουν αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό. Οι εταιρείες μας μπορούν να επιτύχουν πολλά πράγματα. Αυτές μπορούν να καταστούν καθοριστικός παράγοντας στην επίτευξη του επιθυμητού επιπέδου οικονομικής ανάπτυξης και στις δύο χώρες, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσουμε στις επιχειρήσεις τις απαραίτητες συνθήκες», αναφέρει ακόμη στην επιστολή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της ΠΓΔΜ.