Πτώση 7,1% κατέγραψε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2011, έναντι της προηγούμενης χρονιάς, καθώς διαμορφώθηκε σε 4,77 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από έρευνα που εκπόνησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων του έτους 2011.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση στοιχεία που απέστειλαν στην ΕΑΕΕ 61 ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες αντιπροσωπεύουν μερίδιο αγοράς 96,3% επί της παραγωγής ασφαλίστρων της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής (αντίστοιχο μερίδιο αγοράς 99%) και 50 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών (μερίδιο 94,2%).

Αναλυτικά:

– Στις Ασφαλίσεις Ζωής η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε σε 2.12 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 7,9%.

– Στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε σε 2,65 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 6,5%. Ειδικότερα οι ασφαλίσεις Αυτοκινήτου κατέγραψαν μείωση 6,2% και οι Ασφαλίσεις Περιουσίας μειώθηκαν κατά 8%.

Με βάση τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι παρά τους αρνητικούς ρυθμούς μεταβολής, ο ασφαλιστικός κλάδος παραμένει ανθεκτικός σε σχέση με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που έχουν υποστεί μεγαλύτερες μειώσεις.