Τεχνικό πρόβλημα πανελλαδικής εμβέλειας στο δίκτυο της ΔΙΑΣ είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πελάτες τραπεζών να μην μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).

Το πρόβλημα εμφανίστηκε το πρωί με τους καταναλωτές να καταγγέλλουν πως, αν και επιχειρούσαν την ανάληψη και έβλεπαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να χρεώνονται με τα ποσά που πληκτρολογούσαν στα ΑΤΜ, εν τούτοις δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα.

Στελέχη της Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ (ΔΙΑΣ) αναγνώρισαν το πρόβλημα και ενημέρωσαν πως αυτό σταδιακά αποκαθίσταται. Διαβεβαίωσαν δε πως σε ότι αφορά τις χρεώσεις τα χρήματα θα πιστωθούν αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στο 80% των περιπτώσεων, ήδη, οι λογαριασμοί των συναλλασσόμενων που έκαναν αναλήψεις απεικονίζουν πλέον το πραγματικό ποσό που έχουν και μέχρι αύριο θα υπάρχει αποκατάσταση στο 100%.

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα αφορούσε περίπου 10.000 συναλλασσομένους και όχι πολύ περισσότερους, όπως παρουσιάστηκε.

Σημειώνεται ότι μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ οι αναλήψεις από μια τράπεζα διαφορετική από αυτή που ο συναλλασσόμενος έχει εκδώσει την κάρτα αποτελούν μόνον το 3% του συνόλου των αναλήψεων.