Καθιερώνεται με νόμο το σήμα ελληνικού προϊόντος

Στον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου προχωρεί το υπ. Ανάπτυξης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:00
20/03/2012
Καθιερώνεται με νόμο το σήμα ελληνικού προϊόντος
3
loading

Με διάταξη στο νέο πολυνομοσχέδιο καθιερώνεται το σήμα ελληνικού προϊόντος, το οποίο θα φέρουν προαιρετικά ως επισήμανση τα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στην Ελλάδα.

Σκοπός του σήματος είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών ώστε να γνωρίζουν την προέλευση των προϊόντων και να προβαίνουν σε πολύ συγκεκριμένες αγορές και ενημερωμένες επιλογές.

Η επισήμανση θα δίνεται μόνον στα προϊόντα που συμμορφώνονται συστηματικά με τις προδιαγραφές οι οποίες θα εκπονηθούν από τους αρμόδιους φορείς.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγονται τα φαινόμενα παραπλάνησης μέσω παράνομων ελληνοποιήσεων και θα επιτυγχάνεται η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ineth

    Χωρίς έλεγχό τι να το κάνεις? Σαν τα ιταλικά που έρχονται από το βιετνάμ με έτοιμη την ετικέτα "Φτιαγμένο στην Ιταλία" και τα χρυσοπληρώνετε?

  2. avatar metaggisis

    Αντε να δούμε θα γίνει οι θα μείνει μόνο στα χαρτιά οπως πολλά άλλα, πρέπει να ενυσχίσουμε τα ελληνικά προιόντα γιατί αν δεν βοηθήσουμε τους ευατούς μας χαθήκαμε.

  3. avatar pumukel

    Κάποτε έπρεπε να γίνει αυτό! Μόνο ελπίζω να μην αργήσαμε πάαααρα πολύ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει