Αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις

Τι προβλήματα δημιουργούν οι αλλαγές στην ημερομηνία υποβολής


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:18
01/03/2012
Αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις
3
loading

Το θέατρο του παραλόγου εξακολουθεί να συνεχίζεται σε ό,τι αφορά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και τις προθεσμίες για αυτή τη διαδικασία, εις βάρος πάντα των φορολογουμένων.

Ενώ από το βράδυ της Τρίτης υπήρχε η πληροφορία ότι η ανετοιμότητα του φορολογικού μηχανισμού θα οδηγήσει σε εξ αρχής παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων, ο -αρμόδιος για τα έσοδα- αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, εξέδιδε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του συστήματος και «δεν τίθεται συνεπώς κανένα θέμα παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων εκτός των συνηθισμένων παρατάσεων που δίνονται κάθε έτος»!

Λίγο νωρίτερα, είχε εκδοθεί άλλο ανακοινωθέν, που ούτως ή άλλως μετέθετε για αρκετές ημέρες μετά τις «συνηθισμένες» προθεσμίες.

Οι νέες ημερομηνίες, που σίγουρα δεν θα είναι και οι απόλυτα οριστικές, δηλαδή θα υπάρξουν και άλλες παρατάσεις, κινδυνεύουν να προκαλέσουν τα εξής προβλήματα:

-Θα μεταθέσουν για πολύ αργότερα την εκκαθάριση των δηλώσεων, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου

-Αποστέλλοντας τα εκκαθαριστικά σημειώματα στους φορολογούμενους επίσης αργότερα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τη δυνατότητα καταβολής του φόρου σε δόσεις

-Για την οποία πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα, ώστε οι προθεσμίες για την τμηματική αποπληρωμή της συγκεκριμένης υποχρέωσης να μετατεθούν και αυτές, αφού αλλιώς

-Πολλοί δεν θα δύνανται να καταβάλλουν τα ποσά εφάπαξ, θα καταστούν ληξιπρόθεσμοι και θα χρειαστεί και νέα ρύθμιση χρεών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar pp

  Δεν είναι καταπληκτικό? Ένα απλό θέμα, σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, μπορεί να γίνει πιο μπλεγμένο από τον γόρδιο δεσμό ! Που να έρθει εδώ επίτροπος και να πάθει τραλαλαλά και να φύγει με τα χέρια γεμάτα χάπια!

  1. avatar laros

   γνησια η τα αντιγραφα του λοβελου

 2. avatar laros

  Η προσπαθεια διαλυσης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κρατους συνεχιζεται με επιτυχια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει