Προχωρά η συγχώνευση της Alpha με τη Eurobank

Σύντομα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
1:01
26/01/2012
Προχωρά η συγχώνευση της Alpha με τη Eurobank
loading

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης των δύο κορυφαίων ελληνικών τραπεζών, Alpha και Eurobank.

Η Alpha Τράπεζα και η Eurobank ανακοίνωσαν πριν λίγο μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγχώνευση τους, κατόπιν παροχής στην Αρχή και αποδοχής από την τελευταία, των δεσμεύσεων που ζητούσε.

Συγκεκριμένα, Alpha και Eurobank δεσμεύθηκαν για μεν την αγορά της αποδοχής πιστωτικών καρτών, έναντι της μη εφαρμογής από την Cardlink A.Ε. (στην οποία οι συγχωνευόμενες εταιρείες τυγχάνουν μέτοχοι) διακριτικής προσβάσεως ή μεταχειρίσεως εκκαθαριστριών τραπεζών, και για δε την αγορά της πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring), έναντι διασαφηνίσεως του άρθρου 26 της (παγίας) συμβάσεως, ώστε να καθίσταται προφανές ότι η δέσμευση του προμηθευτή περί μη συναλλαγής με λοιπούς πράκτορες θα περιορίζεται στις απαιτήσεις μόνο που αποτελούν αντικείμενο της εκάστοτε συμβάσεως πρακτορείας.

Αναφορικά με το ερώτημα για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης μεταξύ της Alpha Τράπεζας και της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias, οι τράπεζες ανακοίνωσαν πως θα ενημερώσουν σύντομα το επενδυτικό κοινό με νεώτερη ανακοίνωσή τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει