SOS εκπέμπουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων από τον Έβρο μέχρι τα Ιωάννινα. «Κλείνουμε ο ένας μετά τον άλλον καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν να ταξιδέψουν μέχρι τη Βουλγαρία και τα Σκόπια για να βάλουν φθηνή βενζίνη» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης βενζινοπωλών νομού Κιλκίς Γιάννης Μαγλουσίδης.

Κάθε μήνα τα βενζινάδικα σε Βουλγαρία και Σκόπια εφοδιάζουν τα ελληνικά αυτοκίνητα με 500.000 λίτρα βενζίνης. Στο μεταξύ η Βουλγαρία επιβάλλει χαράτσι 5 ευρώ σε όσους οδηγούς επιστρέφουν στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών νομού Σερρών Δημήτρης Γουργουλίδης καταγγέλλει τα παραπάνω ενώ ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης μιλά για αυθαίρετη απόφαση της Βουλγαρικής πλευράς.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τους γείτονές μας για τους λόγους της απόφασης» τόνισε. Πάντως, ο νομός Κιλκίς μέχρι και πριν από λίγους μήνες είχε 107 βενζινάδικα ενώ τώρα έχουν μείνει 88 και όπως είπε ο κ. Μαγλουσίδης ετοιμάζονται για λουκέτο άλλα 40.

Οι πρατηριούχοι στο Κιλκίς πωλούν την αμόλυβδη προς 1,48 ευρώ το λίτρο, ενώ στη Βουλγαρία πωλείται προς 0,97 ευρώ. Βέβαια με την αθρόα προσέλευση των Ελλήνων οι γείτονές μας ανέβασαν την τιμή στο 1,15 ευρώ το λίτρο σημείωσε ο Γιάννης Μαγλουσίδης.

Πηγή: rthes.gr