Σημαντικές απώλειες από τις συνέπειες των αποφάσεων των ευρωπαϊκών Συνόδων, που προβλέπουν «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, υπέστησαν οι ελληνικές τράπεζες ενώ αναμένεται και η έκθεση της BlackRock για το εύρος των απωλειών που θα πρέπει να υπάρξει λόγω των προβληματικών δανείων.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ με προνομιούχες μετοχές, όπου και υπάρχει απαρτία 42,92%.

Με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ο δείκτης Core Tier 1 της Τράπεζας θα διαμορφωθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα, ενώ η τιμή της έκδοσης θα είναι στα 0,30 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Πειραιώς επισήμανε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή στην Αύξηση Κεφαλαίου, καθώς θα θωρακιστεί κεφαλαιακά η τράπεζα, ζητούμενο που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα σε όλο τον κλάδο.

Σε ερώτηση μετόχων σχετικά με τη συμμετοχή φυσικών προσώπων στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με haircut 50%, ο κ. Σάλλας εμφανίστηκε αντίθετος.

«Οι private individual πιστωτές δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν, αλλά δεν είμαι εγώ που αποφασίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα η ΑΜΚ της τράπεζας.