Πετρόπουλος: Αυξημένη εισπραξιμότητα των εισφορών στον ΕΦΚΑ το 2017

Στις 3 Αυγούστου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
12:30
06/07/2017
Πετρόπουλος: Αυξημένη εισπραξιμότητα των εισφορών στον ΕΦΚΑ το 2017
2
loading

Αυξημένη εισπραξιμότητα των εισφορών στον ΕΦΚΑ και καλύτερα αποτελέσματα για το 2107 προέβλεψε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η εισπραξιμότητα από τους μισθωτούς έχει φθάσει στο 96% και στους ελεύθερους επαγγελματίες στο 70%. Διέψευσε δημοσίευμα ότι θα πρέπει να υπάρξουν αυξημένες επιστροφές λόγω αυξημένων υπολογισμών σε 400.000 ασφαλισμένους λέγοντας ότι «δεν στέκει με βάση την κοινή λογική ο αριθμός αυτός». Τόνισε ότι πλέον με το νέο σύστημα ανακόπηκε ο κατήφορος, ενώ με τη μείωση της ανεργίας έως το 2019 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 470 εκατομμύρια (κύρια και επικουρική ασφάλιση).

Υπογράμμισε πως ήδη η ανεργία μειώνεται -έχει πέσει κατά 4%- ενώ σημείωσε ότι με το νέο σύστημα το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες εισφορές - 158 ευρώ- και το 90% των αγροτών -78 ευρώ. Αναγνώρισε ωστόσο ότι «η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ υψηλές και αυτό πρέπει να αλλάξει». Υπενθύμισε πως το 2019 η κυβέρνηση έχει στόχο να μειώσει κατά 2% τους συντελεστές φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και κατά 3% για τα νομικά πρόσωπα.

Είπε, τέλος, πως από 3 Αυγούστου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων προς τράπεζες και Δημόσιο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar To peiratiko

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ , ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ...

  2. avatar Bill the kid

    Ε ρε δούλεμα που πέφτει. Εγώ αν ξέρω 10 επαγγελματιες ο ένας το πολύ δύο πληρώνουν τις νέες εισφορές. Αυτός ο {...} ο Πετρόπουλος που το βλέπει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει