Με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ για το β’ τρίμηνο, εγκαινιάστηκε και μια περίοδος αλλαγών στον ΟΤΕ. Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ «σχέδια για μείωση του αριθμού των εργαζομένων αλλά και περικοπές στους μισθούς επεξεργάζεται η διοίκηση του ΟΤΕ. Αυτό προκύπτει από όσα ειπώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ για το β΄ τρίμηνο.

«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα και ελπίζουμε να επιτύχουμε τις περικοπές στο κόστος προσωπικού που θέλουμε», τόνισε μεταξύ των άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Βουρλούμης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζονται είναι και η δημιουργία θυγατρικής εταιρείας, στην οποία θα μεταφερθούν οι 2.000 υπάλληλοι προκειμένου να μην εγγράφονται στον ισολογισμό της επιχείρησης.

Εν τω μεταξύ, βουτιά έκαναν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α΄ εξάμηνο του 2010 οπότε σημείωσαν πτώση 98,2% και διαμορφώθηκαν στα 5 εκατ. ευρώ έναντι 274,9 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 5,8%, στα 2,76 δισ. ευρώ από 2,93 δισ. πέρυσι».