Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Μπάρι και ότι αναμένει λύση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πάντως στην μυστική συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο ο Πολ Τόμσεν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το βασικό θέμα στην ατζέντα τους, ήταν η Ελλάδα και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η συνάντηση έγινε μόλις χθες, δηλαδή μία μέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας.

Μάλιστα σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ειδήσεις» ότι δρομολογείται λύση του ζητήματος έως τις 15 Ιουνίου, ενώ πολύ σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τόσο στη σύνοδο των G7, όσο και στο Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δεδομένο ότι το ΔΝΤ ρίχνει ξανά στο τραπέζι την πρόταση για παράταση της ωρίμανσης των ελληνικών δανείων κατά 40 έτη.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, είπε πως  Ελλάδα δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης προσθέτοντας ότι τα προγράμματα βοήθειας που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ισπανία και την Ιρλανδία δέχθηκαν πολλές κριτικές, αλλά έφεραν πάντα αποτελέσματα.