Βέβαιος ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν, κατά την αυριανή (σημερινή) συνεδρίαση του Eurogroup, την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε σήμερα ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τους ευρωβουλευτές Γιώργο Σταυρακάκη (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργο Χατζημαρκάκη (Γερμανοί Φιλελεύθεροι), ο Ολι Ρεν δήλωσε ότι αναμένει από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να λάβουν αύριο (σήμερα) απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε ο κοινοτικός επίτροπος με Περιφερειάρχες και Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένοι των κ.κ. Σταυρακάκη και Χατζημαρκάκη .

Ο Ολι Ρεν υπογράμμισε ακόμη, ότι είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της . Σε ότι αφορά τη στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα, ο Φινλανδός επίτροπος αναφέρθηκε στην ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος, ενώ αναφέρθηκε και στην τεχνική βοήθεια που δίνεται στη χώρα μας προκειμένου να βελτιώσει την απορροφητικότητα των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, η οποία, όπως σημείωσε, κινείται σε χαμηλά επίπεδα.