Επένδυση 2 δισ. ευρώ από τη Mercedes-Benz Vans

Νέο ρεκόρ σε πωλήσεις, έσοδα και EBIT το 2016


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
15:16
14/03/2017
Επένδυση 2 δισ. ευρώ από τη Mercedes-Benz Vans
loading

Το 2016, η Mercedes-Benz Vans κατέρριψε για ακόμα μια φορά τα ρεκόρ στις πωλήσεις, στα έσοδα και το EBIT. Ο τομέας ελαφρών επαγγελματικών της Daimler παρέδωσε συνολικά στους πελάτες της πάνω από 359.100 van και πολυμορφικά οχήματα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 12% (2015: 321.000 μονάδες). Τα έσοδα επίσης αυξήθηκαν κατά περίπου 12% αγγίζοντας τα 12,8 δισεκατομμύρια ευρώ (2015: 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ).

Θέλοντας να αξιοποιήσει την ισχυρή θέση στην οποία βρίσκεται, η Mercedes θα επενδύσει το διάστημα 2017-2018 συνολικά πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ για τη διεύρυνση και την ανανέωση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της, αλλά και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών. Οι κύριοι τομείς επένδυσης περιλαμβάνουν το νέο pick-up και την επόμενη γενιά Sprinter, αλλά και πρωτοποριακές, συνολικές λύσεις για τα προϊόντα της φίρμας.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής πρωτοβουλίας για το μέλλον, adVANce, η Mercedes-Benz Vans Mobility GmbH θα παρουσιάσει τα πρώτα προϊόντα στα μέσα του 2017, με μια σειρά νέων υπηρεσιών μίσθωσης, κοινής χρήσης, μακροχρόνιας μίσθωσης και διαχείρισης στόλου οχημάτων από μία πηγή. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί η αύξηση των εργαζομένων της adVANce από περίπου 200 άτομα σήμερα σε 400 μέχρι το τέλος του χρόνου.

ddadada

Σημαντικό μέρος των επενδύσεων που η εταιρία έχει προγραμματίσει για το 2017 θα αφορά στο διαρκή εκσυγχρονισμό και την επέκταση του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής, ειδικά εν όψει της προετοιμασίας για την παραγωγή των νέων μοντέλων. Φέτος, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περίπου 260 εκατομμύρια ευρώ μόνο στα εργοστάσια του Sprinter στο Düsseldorf και το Ludwigsfelde στη Γερμανία.

Η επόμενη γενιά Sprinter

Πριν την αλλαγή της δεκαετίας, η Mercedes-Benz Vans θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά Sprinter. Πολυχρηστικά μοντέλα, που θα προσφέρουν στους πελάτες εξαιρετικά αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις για τις μεταφορές.

Στο βασικό εργοστάσιο της παγκόσμιας παραγωγής του Sprinter στο Düsseldorf και στο δεύτερο εργοστάσιο στη Γερμανία, στο Ludwigsfelde, επικρατεί πυρετός προεργασιών εν όψει της παρουσίασης της νέας γενιάς οχημάτων στην αγορά. Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν διάφορες εργασίες για τη μετατροπή και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Η Mercedes είναι ο μόνος κατασκευαστής στην κατηγορία των μεγάλων van με παραγωγή στη Γερμανία.

sdfsgs

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου του Sprinter, στο North Charleston της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ συνεχίζεται φέτος. Η Mercedes θα επενδύσει συνολικά περίπου μισό δισεκατομμύρια δολάρια στο καινούριο εργοστάσιο, το οποίο θα αποτελέσει προέκταση της υπάρχουσας μονάδας παραγωγής και θα δημιουργήσει έως και 1.300 θέσεις εργασίας. Με την ολοκληρωμένη παραγωγή του Sprinter στις ΗΠΑ, η εταιρεία θα προσφέρει στους πελάτες της αναπτυσσόμενης αγοράς στη Βόρεια Αμερική την επόμενη γενιά πιο εξατομικευμένα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

Mercedes-Benz X-Class

Σημαντικό μέρος των επενδύσεων της Mercedes αφορά στις προετοιμασίες για την παρουσίαση της X-Class, του πρώτου παγκοσμίως premium pickup. Μέχρι τη στιγμή της παρουσίασής του στην αγορά, θα έχουν γίνει επενδύσεις εννιαψήφιου ποσού σε ευρώ. Η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την X-Class στην Ευρώπη στα τέλη του 2017. Επιπλέον σημαντικές αγορές, όπως η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Αργεντινή και η Βραζιλία θα ακολουθήσουν το 2018.

Η X-Class αναμένεται να είναι η Mercedes των pickup, με αντιπροσωπευτική σχεδίαση της μάρκας, καθώς και υψηλά επίπεδα άνεσης, δυναμικής οδήγησης και ασφάλειας. Θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Renault-Nissan Alliance και η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος για τις ευρωπαϊκές αγορές στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Θα ακολουθήσει η παραγωγή για Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική. Τελευταία θα ξεκινήσει η παραγωγή για την αγορά της Λατινικής Αμερικής, στο εργοστάσιο της Renault στην Κόρδοβα της Αργεντινής.

Η Mercedes-Benz Vans

Η Mercedes-Benz Vans δραστηριοποιείται παγκοσμίως στην κατασκευή van όλων των κατηγοριών και στην παροχή υπηρεσιών για van. Η γκάμα προϊόντων στην κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων περιλαμβάνει το μεγάλο μεγέθους Sprinter, το μεσαίου μεγέθους Vito και το όχημα παραδόσεων πόλης Citan. Για τους ιδιώτες πελάτες, η Mercedes-Benz Vans προσφέρει το πολυτελές πολυμορφικό V-Class, καθώς και τα τροχόσπιτα και οχήματα αναψυχής Marco Polo.

Η εταιρεία διατηρεί μονάδες παραγωγής σε εννέα τοποθεσίες στη Γερμανία, στην Ισπανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αργεντινή, στην Κίνα (σε συνεργασία με την Fujian Benz Automotive Co., Ltd.), στη Γαλλία (μέσω της στρατηγικής κοινοπραξίας Renault-Nissan) και τη Ρωσία (σε συνεργασία με τις GAZ και YaMZ). Η εταιρεία αξιοποιεί συστηματικά τις νέες δυνατότητες ανάπτυξης μέσω της στρατηγικής «Mercedes-Benz Vans goes global».

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει