«Ανταρσία» της Ιταλίας στα μέτρα 3,4 δισεκ. που ζητεί ΕΕ

Έτοιμη και για έκτακτες κυρώσεις η Ρώμη, σύμφωνα με τους αναλυτές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:19
28/01/2017
«Ανταρσία» της Ιταλίας στα μέτρα 3,4 δισεκ. που ζητεί ΕΕ
2
loading

Για τη στήριξη της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Ιταλία ποσό 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, αντί να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ευρώπης και να λάβει οικονομικά μέτρα αντίστοιχου ύψους. Το αίτημα της Κομισιόν έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, και είναι πιθανό η Ρώμη να μην ακολουθήσει τις υποδείξεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, πρόκειται ουσιαστικά για «ανταρσία» της Ιταλίας, η οποία μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν επιλεγεί η λύση των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματτέο Ρέντσι πιέζει προς την λύση αυτή, γράφει η Λα Ρεπούμπλικα. Και γενικότερα, κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να πάρει την ευθύνη περικοπών, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. «Ακόμη και αν αυτό προκαλέσει την υιοθέτηση έκτακτων κυρώσεων από τις Βρυξέλλες», γράφουν πολλοί αναλυτές.

Προς το παρόν, ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι αφήνει να διαρρεύσει ότι θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και πως θα βρεθεί ένας κάποιος συμβιβασμός.

«Θα σεβαστούμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά χωρίς μέτρα που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε την μεταρρυθμιστική δράση της κυβέρνησής μας», είπε ο Τζεντιλόνι κατά την συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Η Ιταλία, δηλαδή, μπορεί  να λάβει κάποιες γενικού χαρακτήρα δεσμεύσεις, τις οποίες ενδέχεται  και να μην εφαρμόσει, αν  οι δυο πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση (Δημοκρατικό Κόμμα και Νέα Κεντροδεξιά) θεωρήσουν ότι θα εκληφθούν από τους ψηφοφόρους ως συνέχιση της λιτότητας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μπράβο ιταλια

    Η Ιταλία έχει @R, X, :. Όπως παντα τους βγάζω το καπέλο οποιοσδήποτε ειναι πρωθυπουργός.....

  2. avatar Charlesx

    Δυο μέτρα και δυο σταθμά πάντα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει