Ευεργετικές επιδράσεις στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας είχε η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να μην προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με τον κυριότερο δείκτη να καταγράφει άνοδο 2,5%. Άνοδο παρουσίασε και το αυστραλιανό νόμισμα που κέρδισε ένα σεντ έναντι του αμερικάνικου δολαρίου και έφτασε στο 1,04 σεντς.

Στο μεταξύ, λόγω της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, η Αποθεματική Τράπεζα αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την οικονομία. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της, ο ρυθμός ανάπτυξης της αυστραλιανής οικονομίας θα περιοριστεί στο 2,75% (από 3,25% που ήταν η αρχική πρόβλεψη) και ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 2,5% από 3% που αρχικά είχε προβλεφθεί.

Ο Θησαυροφύλακας Γουέν Σουάν σχολίασε ότι σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ευρωζώνης θα υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις και στην Αυστραλία.

Τα πρωτοσέλιδα του σημερινού αυστραλιανού Τύπου περιστρέφονται, στην πλειοψηφία τους, γύρω από την ρητή προειδοποίηση της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ότι«θα διακοπεί η παροχή οικονομικής βοήθειας, μέχρι να αποφασίσει η χώρα εάν επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωζώνη ή όχι».

«Θα είναι πιο ελπιδοφόρο το μέλλον της στους κόλπους της ευρωζώνης και τηρώντας τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης» επεσήμανε η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ για την Ελλάδα.