Στην διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Κάνες η Ιταλία κλήθηκε να εφαρμόσει άμεσα την δέσμη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη που συμφωνήθηκαν στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με συνεργάτες του δήλωσε πριν από λίγο ότι η κυβέρνηση της Ρώμης, πρόκειται να συνδέσει με ψήφο εμπιστοσύνης την έγκριση της συνολικής δέσμης μέτρων για την ανάπτυξη.

Ο Μπερλουσκόνι, προσθέτουν κυβερνητικές πηγές, εξήγησε ότι μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα έχουν καθοριστεί λεπτομερώς τα συγκεκριμένα μέτρα, υπό την μορφή νομοθετικού διατάγματος και τροπολογιών.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι εννοεί να αρχίσει διάλογο με τα συνδικάτα για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας (διευκόλυνση απολύσεων) και την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «με τον τρόπο αυτό, η Ιταλία σέβεται τις δεσμεύεις της και συμβάλλει στο κοινό σχέδιο για την διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης».