Σταθάκης: Κούρεμα στα επιχειρηματικά δάνεια αν συμφωνούν οι πιστωτές

Κανένα σχόλιο για τις αποκαλύψεις Ολάντ περί τυπώματος δραχμής στη Ρωσία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:57
14/10/2016
Σταθάκης: Κούρεμα στα επιχειρηματικά δάνεια αν συμφωνούν οι πιστωτές
2
loading

Εξωδικαστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης και επίλυσης των χρεών των επιχειρήσεων προς ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και τράπεζες, για ενδεχόμενη μείωση του ύψους των χρεών τους, εφόσον συμφωνεί η πλειονότητα των πιστωτών, προωθεί η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Για τις μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, όπως διευκρίνισε, τα σχέδια θα εγκρίνονται από τους 2.500 πιστοποιημένους συμβούλους και για τις μεγάλες επιχειρήσεις από τα μεγάλα λογιστικά γραφεία- εταιρείες. Τόνισε πως ο συμβιβασμός θα επικυρώνεται σπό δικαστική Αρχή για να υπάρχει νομική κάλυψη.

Σε ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια και τους πλειστηριασμούς ο υπουργός διευκρίνισε ότι «όταν έχετε στεγαστικό με τον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη καλύπτεστε και για χρέη προς Δημόσιο και για χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, ισχύει για όλες τις κατηγορίες δανείων. Αν δεν έχετε στεγαστικό δάνειο υπάρχει μικρό νομικό κενό, και συζητάμε πώς θα καλυφθεί, με νόμο ή με εγκύκλιο».

Ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες δανειοληπτών: αφενός τα νοικοκυριά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αφετέρου οι έμποροι – επιχειρηματίες οι οποίοι δεν εμπίπτουν στους προστατευτικούς νόμους, αλλά ανήκουν στον πτωχευτικό κώδικα.

Υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες δεν βγάζουν σε πλειστηριασμούς πρώτη κατοικία και εκτίμησε πως «δεν χρειάζεται σύμφωνη γνώμη των δανειστών, αφού ο νόμος ουσιαστικά υπάρχει και απλώς θα γίνει πιο ισχυρός». Σημείωσε πως, με δεδομένο τον νόμο που υπάρχει, θα ήταν λάθος των υπηρεσιών να κινηθούν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε αδύναμους, ενώ επιβεβαίωσε πως οι ρυθμίσεις ισχύουν έως το τέλος του 2018.

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις Ολάντ περί τυπώματος δραχμών στη Ρωσία, αλλά και τη φημολογούμενη παρέμβαση του Μπιλ Κλίντον στον Τσίπρα για να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, ο κ. Σταθάκης είπε ότι δεν έχει ενημέρωση, δεν μπορεί να τοποθετηθεί και να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar NIK PAP

    ΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΦΙΕΣ ΣΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΣΙΧΤΙΡΙΑ?

  2. avatar ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ;

    Κι αν δεν συμφωνούν; Απλως θα κανουμε εξτένσιον και ανταύγειες...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει