Μαραθώνιος συσκέψεων πραγματοποιείται σήμερα μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας. Μάλιστα, αργότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη κατά σειρά, σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, με αντικείμενο την οριστικοποίηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2012.

Βασικό θέμα της σύσκεψης, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, ήταν το καθεστώς της εφεδρείας, για το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα αποδέχθηκε το σχέδιο που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση και που περιλαμβάνει την εφαρμογή της εφεδρείας σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Δημοτικές επιχειρήσεις κλπ) και θα περιλαμβάνει περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους, από 60 – 64 ετών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του 24h.gr.

Επίσης, στη διάρκεια δύο άλλων συσκέψεων, που προηγήθηκαν, συζητήθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και θέματα δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αντίστοιχα.

Πηγή: 24h.gr