Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης επιχείρησε να κάνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην υπόθεση «υπεξαίρεσης» 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Σε μια εντελώς πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα «αμερικάνικου» τύπου συμφωνία που επισφραγίστηκε με τις υπογραφές του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του διευθύνοντος συμβούλου της Proton Bank Γ. Τανισκίδη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση που διερευνούσε την υπόθεση, συμφωνήθηκαν τα εξής:

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δήλωσε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεσή του να επιστρέψει τα 51 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα υπό την προϋπόθεση ότι εκείνη από την πλευρά της θα δηλώσει ότι ικανοποιούνται οι απαιτήσεις της έναντι του επιχειρηματία για το συγκεκριμένο ποσό.

Η εισαγγελία προχώρησε στην σύνταξη πρακτικού εξάλειψης του αξιοποίνου σε βάρος του επιχειρηματία στο οποίο αναφέρεται πώς «δεν διώκεται για την υπόθεση των 51 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank».

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή η συμφωνία μπλόκαρε , καθώς δεν συμφώνησε με το περιεχόμενο του κειμένου ο επίτροπος της Τράπεζας κ. Σαξώνης. Η πλευρά Λαυρεντιάδη αναμένει τώρα εκ νέου πρόσκληση από την τράπεζα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.