Με απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΕ η ρύθμιση των 100 δόσεων ανοίγει και πάλι για τους ελεύθερους επαγγελματίες παρότι η κυβέρνηση δια του αρμοδίου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη διεμήνυσε πως δεν γίνεται «να έχουμε πάντα τις 100 δόσεις για ρύθμιση των οφειλών».

Σύμφωνα με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», ο ΟΑΕΕ βλέποντας τους οφειλέτες να εγκαταλείπουν μαζικά τις ρυθμίσεις και τα έσοδα να μειώνονται, αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που διέκοψαν τη ρύθμιση να ξαναμπούν στις 100 δόσεις.

Το έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρει πως όσοι είχαν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση των 100 (ή και λιγότερων) δόσεων με το νόμο 4321/15 και την έχασαν λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής είτε των τρεχουσών εισφορών είτε της μηνιαίας δόσης έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν και να διασωθούν έτσι από πρόστιμα και κατασχέσεις.

Προϋπόθεση για την επανένταξη αποτελεί να αποδεικνύεται από τους οφειλέτες πως για λόγους για τους οποίους δεν είναι οι ίδιοι άμεσα υπεύθυνοι δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.