Οι Ελβετοί είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο, αφήνοντας πίσω κατά πολύ τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες,
σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο, η αύξηση του πλούτου είναι μεγαλύτερη στις αναδυόμενες οικονομίες, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν πλέον στην μεσαία τάξη.

Οι Ελβετοί είχαν το 2010 κατά κεφαλήν περιουσία 207.393 ευρώ, δηλαδή σημειώνουν μία αύξηση της τάξεως του 4,2%.

Οι ΗΠΑ έρχονται δεύτερες με 111.897 ευρώ και η Ιαπωνία τρίτη με 111.598 ευρώ, σύμφωνα με την κατάταξη πενήντα χωρών που δημοσίευσε μετά από έρευνα η γερμανική ασφαλιστική Allianz.

Η Γαλλία βρίσκεται στην 15η θέση με 63.774 ευρώ, ενώ η Γερμανία είναι στην 17η θέση με 60.123 ευρώ κατά κεφαλήν περιουσία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν από πέρυσι κατά 6,2% και έφτασαν τα 95.300 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο πριν από την οικονομική κρίση του 2007.

Ακόμη, σε αναδυόμενες οικονομίες όπως της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας έχει καταγραφεί αύξηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

«Οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης έχουν επιτύχει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κατά την τελευταία δεκαετία» ανέφερε η Allianz, ενώ πρόσθεσε ότι 300 εκατομμύρια άνθρωποι στις αναδυόμενες και στις αναπτυσσόμενες χώρες ανήκουν στην μεσαία τάξη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.