Στο Euroworking Group της Δευτέρας μεταφέρεται η πιθανή απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της εκταμίευσης της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρω.

Οι τροπολογίες με τις εκκρεμότητες που άφησε το αρχικό πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκαν χθες από τη Βουλή και αφορούν το ασφαλιστικό, το ΕΚΑΣ, τον ΕΝΦΙΑ, τον δημοσιονομικό «κόφτη», τα ειδικά μισθολόγια, την επίσπευση του χρονοδιαγράμματος αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και τα διόδια στην Εγνατία Οδό, με καθυστέρηση, που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί για ένα τετραήμερο η συνεδρίαση του Euro Working Group.

Στις Βρυξέλλες υπήρχε χθες διάχυτη αισιοδοξία ότι η εισήγηση των θεσμών προς την Κομισιόν θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες και θα είναι θετική. Στη συνέχεια η Κομισιόν θα ετοιμάσει μια έκθεση συμμόρφωσης, η οποία θα διαπιστώνει ότι η Ελλάδα τήρησε τα προαπαιτούμενα.

Η εν λόγω έκθεση θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της ΕWG τη Δευτέρα, όπου αναμένεται να υπάρξει και η τελική έγκριση.

Από την Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης της υποδόσης, μετά και την τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, είπε σήμερα στον ΣΚΑΙ η Όλγα Γεροβασίλη.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε επόμενη συνεδρίαση της Ευρωτράπεζας και μετά την πλήρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, θα ληφθεί η απόφαση για την επαναφορά της φθηνής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.