«Οι τμηματικές δόσεις μπορεί να αποτελούν ανάσα για την οικονομία της χώρας, ωστόσο με δανεικά δεν έρχονται οι επενδύσεις», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη συμφωνία του χθεσινού Eurogroup.

Σε σημερινή ανακοίνωση Τύπου, ο πρόεδρος του ΒΕΘ κάνει λόγο «για ιδιότυπο κλείσιμο της αξιολόγησης, με αξιολογήσεις επί αξιολογήσεων, και ελάχιστα θετικά αποτελέσματα», σημειώνοντας «τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά, όπως επανειλημμένα έχει πει η κυβέρνηση, για την αποπληρωμή των οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα, δεν αποτελούν ουσιαστικό αντιστάθμισμα για τους νέους, ή ενισχυμένους φόρους που επιβάλλει και τα υφεσιακά μέτρα που λαμβάνει».

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει, «αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει η χώρα να βγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται, και δεν είναι σκοπός της να την βλέπει να φυτοζωεί, θα πρέπει να ασχοληθεί πραγματικά με τον ιδιωτικό τομέα. Και όχι να προσδοκά πως με υποδόσεις και αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών της γενικής κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα θα λύσει το πρόβλημα της οικονομίας που βουλιάζει κάθε μέρα πιο βαθιά. Ο επιχειρηματικός κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανησυχία και αναμένει εναγωνίως δράσεις ουσιαστικές, και όχι λόγια, για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος καθώς και κίνητρα για την δημιουργία επενδύσεων στην χώρα».