Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκονται τα πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που καταγράφονται στη λίστα των Panama Papers ως διαχειριστές off shore εταιρειών ή Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες , τις επόμενες ημέρες θα φύγουν από το εισαγγελικό γραφείο αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς τις δικαστικές αρχές του Παναμά με στόχο να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί κύριοι των επίμαχων εταιρειών .

Κλιμάκιο οικονομικών εισαγγελέων έχει ήδη εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο για να συσχετιστούν όλα τα στοιχεία από τις λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ) που βρίσκονται στα χέρια τους και να εντοπιστούν όλα τα πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος στο εξωτερικό.

Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να συμπεριλαμβάνονται στην πολυσυζητημένη λίστα, την οποία αποκάλυψε η Interational Consortium of Investigative Journalists, είναι αυτά του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου καθώς και των Σπ. Μεταξά, Κων. Λαναρά, Π. Πετρίδης, Α. Πατούνης και άλλων.

Η αποκάλυψη των Panama Papers προκάλεσε σάλο με πολλούς ηγέτες κρατών να απολογούνται καθώς βρέθηκαν στο επίκεντρο του σκανδάλου διακίνησης μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής μέσω off shore με τη βοήθεια δικηγορικού γραφείου στον Παναμά.

Οι πληροφορίες θέλουν, σε ότι αφορά την Ελλάδα, να καταγράφονται στη λίστα 223 εταιρείες και 64 πελάτες.