Εθελούσια έξοδος το καλοκαίρι στην Εθνική Τράπεζα

Το πιστωτικό ίδρυμα ανακοίνωσε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:32
11/04/2016
Εθελούσια έξοδος το καλοκαίρι στην Εθνική Τράπεζα
1
loading

H διατήρηση και ενίσχυση της φερεγγυότητας και κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου, η ανάπτυξη νέων αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών και η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η επένδυση στην πληροφορική, στις νέες τεχνολογίες και στο ανθρώπινο δυναμικό της καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση των συστημάτων εταιρικής διακυβέρνησης, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου, όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΤΕ, Λούκα Κατσέλη, στην ετήσια συνάντηση των στελεχών της. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ανακοίνωσε επίσης ότι το καλοκαίρι θα γίνει εθελούσια έξοδος.

Αναφερόμενη ειδικότερα στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας η Λούκα Κατσέλη εστίασε στην πρωτοβουλία που σύντομα θα ανακοινωθεί για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω «Αλυσίδων Αξίας».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται σε αλυσίδες αξίας παραγωγής που ξεκινάει με τη χρηματοδότηση συστάδας επιχειρήσεων που συνδέονται με τη ναυπήγηση πλοίων.

Έχοντας εγγυημένη την τελική ζήτηση και πληρωμή από τον τελικό αγοραστή, θα προσφέρονται στις ΜΜΕ που προμηθεύουν κάθε πλοίο, συνολικές χρηματοδοτικές λύσεις, υποστηρίζοντας έτσι έμπρακτα την διεύρυνση της παραγωγής και της παραγωγικότητας, τις εξαγωγές και τελικά τον οικονομικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Το προϊόν αυτό μπορεί να εισαχθεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και να διευρύνει σημαντικά χωρίς κινδύνους την χρηματοδότησή μας προς ΜΜΕ που μέχρι τώρα δεν είχαν, η κάθε μια από μόνη της, δυνατότητες πρόσβασης και δανειοδότησης από την Εθνική Τράπεζα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε ότι οι περισσότερες αναλύσεις και μελέτες προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια ότι όλες σχεδόν οι βασικές τραπεζικές υπηρεσίες, θα προσφέρονται και εκτός του σήμερα ρυθμισμένου τραπεζικού περιβάλλοντος. Ο ανταγωνισμός επομένως θα ενταθεί και θα προστεθούν παίκτες που σήμερα δεν είναι στον ορίζοντα των ανταγωνιστών μας, επισήμανε.

Επίσης αναφέρθηκε στην έκρηξη των τεχνολογιών και η χρήση του διαδικτύου, θα δημιουργήσει διαφορετικές απαιτήσεις από ένα εντελώς διαφορετικό πελατολόγιο από το σημερινό, ειδικά σε ότι αφορά τη νέα γενιά, το οποίο για να το προσελκύσει ο παραδοσιακός τραπεζικός τομέας θα χρειαστεί νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων, νέες στρατηγικές προώθησης, επικοινωνίας και μάρκετινγκ. Θα χρειαστεί επομένως να αλλάξουμε κουλτούρα. Να σκεφθούμε πολύ σοβαρά το νέο ρόλο του Δικτύου. Κάθε κατάστημα μας για να διατηρήσει την προστιθέμενη αξία του, θα πρέπει από τη μια μεριά να διευρύνει την πελατειακή του βάση και από την άλλη να διευρύνει τις υπηρεσίες του αντιστοιχώντας τις με τις ανάγκες κάθε πελάτη στο πλαίσιο ενός πελατοκεντρικού συστήματος, ανέφερε η Λούκα Κατσέλη.

Φραγκιαδάκης: Το καλοκαίρι η εθελούσια-Κερδοφόρο το 2016

Μιλώντας στην συνάντηση των στελεχών της Εθνικής Τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης επισήμανε ότι το 2016 θα αποτελέσει κερδοφόρο έτος για την Εθνική Τράπεζα, ενώ επισήμανε ότι η εθελούσια έξοδος θα γίνει το καλοκαίρι. Στόχος μας δεν είναι μόνον η αποχώρηση εργαζομένων αλλά και νέες προσλήψεις ώστε να υπάρξει ανανέωση και νέες ιδέες, ανέφερε ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας αναφέρθηκε στους επιμέρους πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου της Εθνικής Τράπεζας που είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας, η ποιότητα του χαρτοφυλακίου, η αύξηση των εσόδων και η ψηφιακή αναβάθμιση.

Αναφορικά με την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας επισημαίνει ότι η τράπεζα θέλει να ενδυναμώσει τις λειτουργίες χειρισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να αναζητήσει ευκαιρίες για πιο ριζικές, μακροχρόνιες και αποτελεσματικές λύσεις ενώ για την αύξηση των εσόδων είπε ότι στόχος είναι βελτίωση της απόδοσης προμηθειών, επέκταση των σχέσεων με τους πελάτες, προώθηση της χρήσης των προϊόντων στους πελάτες που τα έχουν ανάγκη, «διαβάζοντάς» τους καλύτερα και όντας πιο ενεργοί στην προσέλκυσή τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Mr-Dino

    Νέοι συνάδελφοι - 40ρηδες συνταξιούχοι - καλώς ορίσατε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει