Ποιοι χάνουν από τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις

Πού εντοπίζονται μεγαλύτερες αναντιστοιχίες μεταξύ εισφορών και παροχών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
9:03
11/03/2016
Ποιοι χάνουν από τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις
4
loading

Απόλυτη «κόκκινη» γραμμή για τις συντάξεις έθεσε στους δανειστές ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω από αυτό το όριο. Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των τεχνικών κλιμακίων για μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι δανειστές ζητούν μηδενισμό των ελλειμμάτων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (φέτος 600 εκατ. ευρώ και άνω) και κατ’ αρχήν απορρίπτουν – κυρίως το ΔΝΤ – το «ισοδύναμο» της αύξησης των εισφορών που προτείνει η κυβέρνηση.

Με μειώσεις που μεσοσταθμικά μπορεί να φτάσουν το 18%-20% απειλείται μία μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι έφυγαν με υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης, συχνά αναντίστοιχα με τις εισφορές που έχουν καταβάλει.

Οι χαμένοι

Τις μεγαλύτερες μειώσεις αναμένεται να έχουν συνταξιούχοι από τράπεζες (ΕΤΑΤ) και ναυτικά και τουριστικά πρακτορείο (ΤΕΑΥΝΤΠ), καθώς, όπως εξηγούν ειδικοί, εκεί εντοπίζονται μεγαλύτερες αναντιστοιχίες μεταξύ εισφορών και παροχών.

Μειώσεις, αλλά μάλλον μικρότερες, θα πρέπει να περιμένουν στις επικουρικές τους συντάξεις πρώην υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ), ασφαλιστικών ταμείων (ΤΕΑΠΟΚΑ), ΔΕΚΟ, όπως επίσης οι μισθωτοί (ΕΤΕΑΜ) που βγήκαν στη σύνταξη μετά το 2005.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar silver allert

  Μήπωσ είδε κανείς τόν καμμένο ? αυτόν πού έπαιζε μέ τα τρενάκια ρε παιδιά. ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

 2. avatar Serapis

  " οι δανειστές ζητούν μηδενισμό των ελλειμμάτων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (φέτος 600 εκατ. ευρώ και άνω)"
  Αρκεί να σταματήσουν να πληρώνουν από τους φόρους των ΕΛΛΗΝΩΝ 600 εκατ. για τις συντάξεις των υπαλλήλων της ΔΕΗ (φωτόπουλοι-ρίζοι κλπ). Ας πληρώσουν μόνοι τους για τις συντάξεις τους .

  1. avatar Άντε καλά

   Τα δομημένα ομόλογα θυμάσαι εξυπνακια;Το κουρεμα των αποθεματικών το θυμασαι εξυπνακια;Μετα σου ειπαν οτι φταίει ο συνδικαλισμός εφαγες το σανο σου και πηγες για υπνο.
   Κοιμήσου λοιπόν και ασε τις εξυπναδες.

 3. avatar Χρήστος

  Ποιο όριο ρε παιδιά;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει