Περίπου 250 με 300 επιχειρήσεις αναμένεται να μπουν στη ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια είπε στο σταθμό Παραπολιτικά fm ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις είναι σκέτα ντουβάρια, οι ιδιοκτήτες τους έχουν πτωχεύσει ή υποθετικά έχουν πτωχεύσει και δεν έχουν προσωπικό» είπε.

Σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθούν τα επενδυτικά κεφάλαια να δράσουν ανεξέλεγκτα στην ελληνική επικράτεια.

Πρότεινε μάλιστα να συμμετέχουν και οι παραγωγικοί φορείς στη διαδικασία αυτή.

Το Επιμελητήριο έχει συζητήσει ήδη με την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και με δύο τράπεζες, το ενδεχόμενο να αναλάβουν τα επιμελητήρια ρόλο συμβούλου – διαμεσολαβητή στη διαδικασία αξιολόγησης των επιχειρήσεων των οποίων τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πρόκειται να μεταβιβασθούν στα νέα σχήματα που θα δημιουργηθούν μεταξύ τραπεζών και διεθνών fund.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος εκτίμησε ότι η τιμή που θα προτείνουν στους επιχειρηματίες τα funds για τη ρύθμιση των δανείων είναι η τιμή κτήσης του δανείου συν ένα 10-12% ενώ σχολίασε ότι είναι ασαφές ακόμη τι θέση θα κρατήσει το δημόσιο για τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.