Τις πρώτες αντιδράσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους διατύπωσαν σήμερα οι οδοντίατροι, οι οποίοι θα πρέπει, από τις αρχές Οκτωβρίου, μαζί με τους γιατρούς, να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα στον επαγγελματικό τους χώρο.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αν τελικώς «το Υπουργείο Υγείας επιτρέψει σε επιχειρηματικά συμφέροντα να “αλώσουν” το επάγγελμα τους και συνεχίσει να μην τους εντάσσει στον ΕΟΠΠΥ, στον οποίο εντάσσονται οι κλάδοι υγείας των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων». Η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απ’ όπου έχει δοθεί διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να ολοκληρωθεί η κατάθεση απόψεων και προτάσεων.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής Θ. Υφαντής τόνισε ότι το επάγγελμά των οδοντιάτρων είναι ήδη ανοιχτό, καθώς υπάρχουν πολυκατοικίες, στις οποίες στεγάζονται δύο και τρεις οδοντίατροι.

Οι οδοντίατροι θεωρούν ότι ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι η αναλογία 51 προς 49 υπέρ τους, ως προς τη σύσταση εταιρείας. Αν αυτό καταργηθεί, τότε επιχειρηματίες που δεν έχουν σχέση με το χώρο της οδοντιατρικής θα προσλάβουν ως υπαλλήλους οδοντιάτρους και θα ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία και θα αναγκάσουν πολλά οδοντιατρεία να κλείσουν, είπε χαρακτηριστικά.