Από τις κάλπες στην εφορία

Έρχεται φοροκαταιγίδα το φθινόπωρο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:30
24/08/2015
Από τις κάλπες στην εφορία
2
loading

Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι φορολογούμενοι αμέσως μετά τις εκλογές. Πρόκειται για φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν ήδη θεσπιστεί αλλά δεν έχουν πληρωθεί, αλλά και επιβαρυντικές για τους φορολογούμενους παρεμβάσεις που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να ξεδιπλωθούν το φθινόπωρο.

ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν σε πέντε δόσεις, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2015 συνολικό ποσό 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα έχε καμιά διαφορά σε σχέση με πέρυσι αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του, καθώς δεν άλλαξαν οι αντικειμενικές τιμές ούτε και οι κλίμακες υπολογισμού του.

Εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος. Η πληρωμή του φόρου έχει ξεκινήσει, ωστόσο δυο δόσεις για όλους τους φορολογούμενους θα πληρωθούν μετά τις εκλογές, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως και τέλος Νοεμβρίου. Σε περίπτωση που δοθεί και νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις τότε όσοι υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσα στον Σεπτέμβριο θα πληρώσουν το σύνολο του φόρου μετά τις εκλογές.

Τέλη κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν έως το τέλος του έτους να πληρώσουν εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016. Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν ανέρχεται σε 1,1 δις. ευρώ.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ανδρεας

    Μωρε φοροκαταιγιδες εχουν προαναφερθει πολακις! Το προβλημα ειναι η...εισπραξη! Αλλα δε φοβαμαι, θα ερθει το περιουσιολογιο και ολοι θα δηλωσουμε οσοα εχουμε ακομα και σε σταυλους και κοτετσια κι οποιος ξεχασει κατι, θα του το κατασχει η δευτερη αριστερη και δικαιη κυβερνηση μας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει