«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα τεστ αντοχής στα οποία υποβάλλονται 91 ευρωπαϊκές τράπεζες από την Άνγκελα Μέρκελ.

Σε σημερινές της δηλώσεις, η γερμανίδα καγκελάριος, ανάφερε πως οι συνθήκες υπό τις οποίες διενεργούνται τα τεστ δημιουργήθηκαν για να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Υπήρξαν «μεγάλες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο (…) για τους όρους» αυτών των τεστ, που θα δώσουν τη δυνατότητα να κριθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα των τραπεζών σε περίπτωση κρίσης, δήλωσε η Μέρκελ.

«Τα τεστ διενεργούνται σε ένα περιβάλλον όπου ο μηχανισμός στήριξης (της ευρωζώνης) έχει αποφασιστεί», πρόσθεσε, «δεν μπορούμε να κάνουμε σα να μην υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης».

Τα τεστ αντοχής των τραπεζών έχουν γίνει αντικείμενο επικρίσεων σχετικά με το αν μπορούν να δώσουν σαφή εικόνα για την ικανότητα ανθεκτικότητας των τραπεζικών ιδρυμάτων σε πολύ άσχημες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες.

Τα τεστ αντοχής αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή, στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στο Λονδίνο από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.