Κρύος ιδρώτας έλουζε τους Κύπριους αξιωματούχους στην εμφάνιση της ψηλόλιγνης Ντάλια, η οποία το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε χρέη επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα της Κύπρου.

Η Ρουμάνα οικονομολόγος του ΔΝΤ, η οποία πλέον ανέλαβε το δύσκολο έργο της εκπροσώπησης του Ταμείου στην Ελλάδα, αποτελεί σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πολύ «σκληρό καρύδι».

Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που μεταφέρει με ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα, ανάμεσα στην Ντέλια Βελκουλέσκου και τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο ρεπορτάζ, τις δύσκολες ώρες που είχε πέσει στο τραπέζι το θέμα του κουρέματος καταθέσεων στην Κύπρο, το κλιμάκιο της τρόικας υπό την Βελκουλέσκου βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Οι επίμονες προσπάθειες του Νίκου Αναστασιάδη να την πείσει ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές έπεφταν συνεχώς σε τοίχο, με τη Ρουμάνα μάλιστα να είναι ανυποχώρητη και να προβάλλει και νέες αξιώσεις.

Τότε, ο Νίκος Αναστασιάδης σηκώθηκε από το γραφείο του και της είπε «ως εδώ. Δεν σε αντέχω άλλο. Δεν μπορώ να διαπραγματεύθώ μαζί σου», πετώντας από τα νεύρα του την καρέκλα του. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι γνωστός για τις εκρήξεις θυμού του, καθώς συνεργάτες του ανέφεραν πως ως πρόερδος του κόμματός του πετούσε ακόμα και τασάκια σε συνεδριάσεις.

Μετά από εκείνο το επεισόδιο, ο Κύπριος πρόεδρος έφυγε για τις Βρυξέλλες και γύρισε με το κούρεμα καταθέσεων υπό μάλης, ισχυριζόμενος ότι δεν του άφησαν κανένα περιθώριο.

Την προηγούμενη ημέρα πάντως, μετά το «θερμό επεισόδιο» η Ντέλια Βελκουλέσκου αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο και ενώ επιχειρούσε να φύγει έπεσε πάνω σε «μπλόκο» φωτογράφων και δημοσιογράφων που εμπόδιζαν το αυτοκίνητό της. Οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς επιχείρησαν να ανοίξουν το δρόμο για να μπει στο αυτοκίνητο, με την Βελκουλέσκου να μπαίνει τελικά χτυπώντας με δύναμη την πόρτα. Το επίμαχο στιγμιότυπο μονοπώλησε στη συνέχεια τα δελτία ειδήσεων προς επίρρωση της γενικευμένης αίσθησης ότι «έχουμε να κάνουμε με την Δρακουλέσκου».