Οι ελληνικές τράπεζες θα αρχίσουν να ξεμένουν από ρευστό μέσα στις επόμενες 2 μέρες, εάν οι δανειστές δεν συμφωνήσουν σε νέο πακέτο βοήθειας, δήλωσαν δύο πηγές με γνώση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος στο Reuters.

Με τις αναλήψεις από τα ATM να περιορίζονται στα 60 ευρώ τη μέρα και τις τράπεζες κλειστές εδώ και πάνω από μια βδομάδα, τα αποθέματα χαρτονομισμάτων μειώνονται με γοργούς ρυθμούς, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Μια πηγή δήλωσε πως αναμένει ότι μερικά ATΜ θα αρχίσουν να «στεγνώνουν» από την Τετάρτη, ενώ η άλλη πηγή -μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδας- δήλωσε πως υπάρχουν χρήματα για ακόμη 2 μέρες.

«Το ρευστό θα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα στα ΑΤΜ αύριο», δήλωσε η πρώτη πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Τα 60 ευρώ την ημέρας έχουν πραγματικά επιμηκύνει τη λειτουργία των ΑΤΜ, αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα θα αρχίσουν να φαίνονται όλο και χειρότερα από αύριο».

Η δεύτερη πηγή που επίσης μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε πως τα μετρητά της χώρας θα τελειώσουν, εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιτύχει μια συμφωνία.

«Δεν γνωρίζω εάν τα ΑΤΜ θα ξεμείνουν από χρήματα την Τετάρτη ή την Πέμπτη το βράδυ, όμως εάν δεν έχουμε συμφωνία ή συμφωνία-γέυφυρα με τους Ευρωπαίους θα ξεμείνουμε από χαρτονομίσματα σε 2 με 3 ημέρες», δήλωσε στο Reuters.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.