«Μία συμφωνία με τόσο επώδυνα μέτρα δεν είναι καλή συμφωνία. Δεν περιμέναμε έξι μήνες για αυτά τα μέτρα», σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Σε ό,τι αφορά στο ΦΠΑ στην εστίαση, που εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί στον συντελεστή του 13%, ο κ. Μονεμβασιώτης τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν είναι οριστικό. «Εάν είναι έτσι θεωρούμε ότι αποφύγαμε ένα μεγάλο ατύχημα για την αγορά της εστίασης, τις επιχειρήσεις αλλά και τον Έλληνα καταναλωτή και φορολογούμενο. Ωστόσο εάν αυξηθεί σε 23% αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε νέο κλείσιμο επιχειρήσεων και νέες απολύσεις στην εστίαση».

Ο κ. Μονεμβασιώτης εξέφρασε την ανησυχία του για τα φορολογικά μέτρα που εκτιμάται ότι θα λάβει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «τα φορολογικά μέτρα είναι άστοχα για τις επιχειρήσεις. Η χώρα δεν παράγει τίποτα και οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πληγεί οικονομικά».

Οι ελάχιστες επιχειρήσεις που έμειναν, σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, «με την αύξηση της φορολογίας από το 26% στο 29% καθώς επίσης και την έκτακτη εισφορά 12% θα επιβαρυνθούν συνολικά με φορολογία 41% και θα οδηγηθούν σε περαιτέρω συρρίκνωση ενώ με τόσο υψηλή φορολογία δεν θα γίνουν επενδύσεις στη χώρα».