«Πράσινο φως» για την αναδιάρθρωση της Αγροτικής Τράπεζας, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και πώλησης περιουσιακών στοιχείων, άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας από το κράτος μέχρι του ποσού των 1.144,5 εκατ. ευρώ, καθώς και μέτρα ρευστότητας. Η τράπεζα ανέλαβε τη δέσμευση να μειώσει κατά 25% τα συνολικά περιουσιακά της στοιχεία κατά την περίοδο της αναδιάρθρωσης και να βελτιώσει την αποδοτικότητά της.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ προβλέπει επίσης:

– βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης με αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζας κατά 1.259,5 εκατ. ευρώ, η οποία αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση κατά 584,5 εκατ. ευρώ
– βαθμιαία μείωση των συνολικών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου κατά τουλάχιστον 25% έως το 2013 (έναντι των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας το 2009)
– βαθμιαία μείωση των λειτουργικών της δαπανών κατά 25% έως το 2013 (έναντι των λειτουργικών δαπανών της τράπεζας το 2009)
– μεταβολή του τρόπου διαχείρισης κινδύνων και της διαδικασίας έγκρισης δανείων της τράπεζας με αυστηρή τήρηση υγιών πρακτικών της αγοράς.