«Δεν υπάρχει περιθώριο και πολυτέλεια χρόνου και οφείλουμε όλοι να κινηθούμε αποτελεσματικά», ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Μιχάλης Σάλλας, από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας.

«Η χώρα είναι αντιμέτωπη με το μεγάλο στοίχημα της μείωσης του ελλείμματος, της διαχείρισης του χρέους και της πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών και πρέπει όλοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε. Ο κ. Σάλλας εκτίμησε ότι η επόμενη εβδομάδα είναι «κρίσιμη για την οικονομία του τόπου γιατί θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Στ. Λεκκάκος, από την πλευρά του, τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα σήμερα, παρά τις αρνητικές συνέπειες που έχει υποστεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης που χαρακτηρίζει τη χώρα, αλλά και της διαρροής που σημειώνεται εδώ και 1,5 χρόνο στις καταθέσεις.