Δεν αποκλείει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο γ.γ. του γερμανικού συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων FDP, Κρίστιαν Λίντνερ λέγοντας ότι, βάσει της πορείας των αγορών, μία τέτοια εξέλιξη είναι «μόνο ζήτημα χρόνου και προϋποθέσεων».

Ο Λίντνερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt τονίζει ότι «η ευρωπαϊκή βοήθεια διάσωσης θα πρέπει να είναι το έσχατο μέσο».

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) Βολφ Κλιντς άσκησε κριτική στη χθεσινή «μυστική» συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.

«Θα συνέβαλε σε μεγαλύτερη ασφάλεια και θα τροφοδοτούσε λιγότερη σπέκουλα, αν η συνάντηση ήταν γνωστή», είπε ο Β. Κλιντς και πρόσθεσε ότι «θα ήταν προτιμότερο να παίζει κανείς με ανοιχτά χαρτιά. Μια τέτοια συνάντηση δεν επιτυγχάνει το στόχο να ηρεμήσουν οι αγορές, «αντίθετα επιφέρει μεγαλύτερη αναστάτωση».

Κατά τον Κλίντς, δεν είναι μυστικό ότι η Ελλάδα έχει δυσκολίες με την υλοποίηση των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων και τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, το συντομότερο δυνατόν.